Grace

Kuvasta kiitokset Maiju Laitiselle, Fotokolo

Evita V.D. Molendreef

BWP
s. 2004 
Punaruunikko, tamma

Saanko esitellä: itse pippurinen, oman arvonsa tunteva, sisukas, kaikkensa antava ja välillä laiskanpulskeakin blogin päätähti, Grace! 

Grace on vuonna 2004 Belgiassa syntynyt puoliveritamma, joka on hypännyt elämänsä aikana esteitä enemmän kuin omistajansa! Gracella kisaaminen on aloitettu jo hyvin varhaisella iällä ja 5-vuotiaana tamman sielukkaasta olemuksesta saatiin nauttia Hartwall-areenalla 110cm korkeassa 5-vuotiaden luokassa ja 6-vuotiaana hevonen kilpaili 120-130cm korkeilla esteillä. 

Grace saapui minulle ylläpitoon aivan vuoden 2011 loppupuolella (marraskuu) ja on ollut päivittäisessä käytössäni siitä lähtien. Ensimmäisen vuoden ajan olemme lähinnä tutustuneet toisiimme, kasvattaneet toinen toistemme yleiskuntoa ja lihaksia, käyneet tahtojen taistelua, kokeneet porkkanan- ja ruohontäyteisiä hetkiä ja laukanneet ilman satulaa maastossa.. 
Listaa tehdyistä ja tekemättömistä asioista voisi jatkaa loputtomiin, mutta hevoskaverina Grace on ehdottomasti ollut jo tähän mennessä korvaamaton, vaikka välillä tuntuukin, että tamman vuoksi voisi repiä hiukset päästään!

Graken on omassa persoonassaan hurmaava, vaikka hän toisinaan pukitteleekin centteri pystyssä, kun meikäläinen pyytää tekemään jotakin ylitsepääsemättömän vaikeaa!
Pyrin kuitenkin oppimaan Gracen kanssa niin paljon, kuin vain mahdollista ja tavoitteena on edetä ainakin kouluratsastuksen puolella mahdollisimman pitkälle.

Suunnitelmissa olisi myöskin käydä edes katselemassa muutamia pikkuesteitä joissakin seurakisoissa, tai ehkä vähän isompiakin, jos motivoidun tarpeeksi. Toistaiseksi pysyttelemme kuitenkin vielä maan tasalla, mutta ehkä vielä jonain päivänä liitelemme ristikoiden yllä.. Kukapa tietää?

Grace sukupostissa
                               
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti