2.6.2014

Jälkimaininkeja

Prinsessalle annettiin
tiputuksessa kymmenisen
litraa nestettä!
Muutaman päivän piinallisen epävarmuuden, tuskanhien ja kaikenlaisten kommervenkkien jälkeen Gracen kuume lähti vihdoinkin laskuun ja nyt lämpötilat liikkuvat oikeastaan jo normilukemissa. Oli verikoetta ja tiputusta, mutta labrat ovat auki vasta maanantaina, minkä vuoksi verikokeen tulokset jäivät hieman suppeiksi. Valkosoluarvot olivat kuitenkin alhaalla, mikä antoi aihetta viruksen epäilyyn.
   Huomenna Gracella on tiedossa jatkotutkimus veriarvoille, sekä hampaiden raspaus. Iltapäivälle meille luvattiin kengityskin, joten koko päivä on tohinaa täynnä! Itse meinaan saada kohta tylsyyshalvauksen, koska kesälomani alkoi, eikä mulla ole tällä hetkellä yhtäkään ratsastettavaa hevosta. Yritän kompensoida tätä aukkoa arjessani ramppaamalla tallilla noin tunnin välein toimittamassa tyhjää tai hengailemassa Graakun kanssa, mutta jotenkin tulee täydellisen hyödytön olo, kun ei voi tehdä sitä mihin on täysipainoitteisesti valmistautunut keskittymään näin loma-aikana!

Ja kuinka ollakaan tämä sairasloma tuli juuri silloin, kun Tuomarinkylään muutti tallillinen uusia hevosia, kun Talli oy:n II-talli saatiin valmiiksi. Pelkään ihan jatkuvasti, että Grace tartuttaa koko mäelle jonkun tappajaviruksen nyt, kun uskalsimme jo laittaa hänet takaisin tarhaankin, mutta hyvällä tuurilla tuosta ei olisi enää muille haittaa.. Ainakin Gracen seinänaapuri on pysynyt ilmeisen oireettomana, eikä tallin muillakaan hevosilla ole tietääkseni ilmennyt vastaavia kuumelukemia, joten kaiken järjen (ja toiveiden) mukaan tuon ei pitäisi olla järin tarttuvan sortin pöpö.

Kun saan mun tallikamat jossain välissä puhtaiksi, ajattelin ottaa määränpääkseni Marellalan (lue: Marellan uuden kodin) ja käydä moikkailemassa pikkutammaa ja muuta laumaa! Marellan nykyisessä kimppakämpässä (pihattolaumassa) asustelee tällä hetkellä aikuisten hevosten lisäksi kaksi varsaa, jotka tammuska tahtoisi ilmeisesti omia itselleen, mutta onneksi mammat pitävät vieraan tädin aisoissa ;). Muistaakseni M on yrittänyt varsankaappausta aiemminkin ennen meille tuloaan ja hän oli silloinkin saanut kunnolla köniinsä - ilmeisesti tapauksesta kuitenkaan oppimatta.

Laitan kuitenkin Marellan kuulumisia tulemaan heti, kun vain ehdin hänen luokseen. Toivottavasti tamma on ottanut ilon irti uudesta elämästään!

Marellan henkinen olemus tiivistettynä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti