28.11.2012

Vielä aluevalmennuksista

Kuten viime postauksessa lupailinkin, on aika kertoa vähän enemmän ensimmäisistä aluevalkkutreeneistämme!

Lauantai 17.11. 
 Teimme myös jonkin verran avoja ja sulkuja, joissa on vielä paljon treenattavaa, mutta tämä tiedettiin jo ennestäänkin. Harjoittelun kohteena toimi ensimmäisenä päivänä vastalaukka, joka toteutettiin käytännössä siten, että pituushalkaisijalla tehtiin nosto ja siitä vain käännyttiin pitkälle sivulle, jossa laukkaa suoraan > raviin, ja uudestaan halkaisijalle.
Muistaakseni teimme lauantaina myös muutamia vaihtoja, jotka eivät odottettavastikaan sujuneet ihan kuten Strömssössä :)!
  Harjoitukset aloitettiin isolla kolmikaarisella siten, että vaihto tehtiin aina käynnin kautta. Toisteltuamme tätä muutamaan otteeseen juksasimmekin Graakkus-parkaa ja teimme siirtymäkohdassa vaihdon askeleessa, joka usein käsitti hypähdyksen ja/tai "selällä köyräisyn", kuten Nipsu asian ilmaisi. Tämän jälkeen lopetettiin ja meikäläiselle jäi jopa ihan hyvä mieli, mutta varmaankin vain sen takia, ettei maneesissa ollut juurikaan peilejä!

Sunnuntai 18.11.
Nukuttuamme yön Lohjalla (Grace Laakspohjan kartanolla ja meikäläinen Marellan ylläpitäjän tykö) heräsimme varhain aamusella tunnille (9:30 = aikaisin). Treenasimme väistöjä, jotka osoittautuivatkin yllättävän ongelmallisiksi vasemmalle mentäessä. Nipsu neuvoi toisinaan kääntämään kesken väistön pienelle voltille (oikealle), josta väistö jatkui siten, että väistätin ainoastaan etuosaa, tai lähinnä ajattelin niin. Tämä siksi, että Grace lähti ajoittain jopa takapää edellä väistöön, joten sitä korjaillessa..
  Sunnuntaina koetimme myös saada Gracea läpi oikealta. Tämän ongelman kanssa olen taistellut niin kauan kuin muistan tammulin meillä majailleen, eli Grace ns. "lukittuu" niskastaan juuri sen verran, ettei se anna täysin periksi oikealta. Kyseessä on enemmänkin henkinen, kuin fyysinen este, sillä mitään vikaa emme toistaiseksi löytäneet (ja toivon mukaan emme löydäkään!)
  Tästä tunnista jäi ei-niin-kovin-hyvä fiilis, koska tuntui että G jäi vähän kesken. Noh, kotitreenissä onneksi jatkettiiin hikoilua!Tässäpä vielä videota sunnuntain valmennuksesta (kiitokset sekä kuvista että videosta Marellan ylläpitäjälle)!

Sunnuntai 25.11.
Kävin vielä uudelleen Lohjalla pyörähtämässä, mutta tällä kertaa ratsastamassa Marellaa. Tamma-mammalla oli ollut kahden päivän valmennusputki, jonka oli pitänyt meitänkin valmentava Kikko, joten muutamia väsymyksen merkkejä oli selvästikin havaittavissa.
 

Kuvista kiitokset Marellan ylläpitäjälle :).

Hienosti hän kyllä väistää!
Headless-style :DEi kommentteja:

Lähetä kommentti