8.2.2013

Oho, pienehkö postaustauko?

En taida enää edes selitellä postauslaiskuuttani, vaan myönnän olevani todella laiska kirjoittaja! Noh, mutta lyhyesti sanottuna olemme tässä kuluneen neljän kuukauden aikana elelleet hiljaiseloa, valmentautuneet ja oppineet uutta, sekä valmistautuneet tuleviin kilpailuihin.

Suurella todennäköisyydellä seuraavat kilpailumme ovat kotikisat, jotka TKR järjestää 23.3. Tuolloin luokkana toiminee Helppo A:10, joka ei muuten vaikuta pahalta, mutta ne takaosakäännökset.. Huoh, kaipa niitä täytyy vain treenata ja treenata :)! Ehdin jo hankkia itselleni alueluvankin, joten aluekisoja pitäisi olla tiedossa, kunhan kevät lähtee kunnolla käyntiin ja tuo kilpailut mukanaan!

Myös seurakisoissa näyttäisi ainakin koulupuolella olevan melkoisen laaja valikoima, joten voisin käväistä pyörähtelemässä niissäkin, mikäli aikataulut ja kärrytilanne osuvat yhteen.En koskaan oikein uskonut
tän väristen hevosten
olemassaoloon :D..
Tulevana viikonloppuna (9-10.2.) olemme Gracen kanssa menossa Kari Nevalan estekurssille. Kyseinen miekkonen on toki pitänyt meille tuntia ennenkin, tosin vain yhden kerran. Jännityksellä odotan, kuinka monta estettä Grace potkaisee tällä kertaa kumoon :D! Viimeksi Karin tunnilla Graken tosiaankin suuttui ratsastajansa toistuvasta virheestä sarjavälillä (hups) ja päätti potkaista sarjan toisen osan ryminällä alas! Vähän me siinä nolosteltiin, mutta siitäkin selvittiin loppujen lopuksi kunnialla.

Muutaman kuluneen viikon aikana olen myös tutustunut täysin uuteen satulan alla työskentelevään olentoon: Vilgakseen! Vilgaksesta voit lukea lisää täällä. Tätä karvakorvaa olisi tarkoitus ratsastella sitten hiihtolomalla, jolloin saan ilmeisesti ratsastettavaksi vielä kolmannenkin hevosen (Rebel) ainakin muutamaksi päiväksi :).. Eli heppaloma tiedossa!

Kävin myös liikuttamassa vanhaa kunnon Rolex-herraa, joka oli mitä mainioimman tuntuinen selästä käsin! Nyt voin jo suurella ylpeydellä ilmoittaa kykeneväni vaivattomaan istumiseen Rollen harjoitusravissa, mikä on itselleni suorastaan palkinto näistä kaikista hevosen selässä istutuista tunneista. Ehkäpä mä joku päivä vielä pystyn istumaan sen lisäyksissäkin, tiedäpä tuota ;).Kentällä kirmailu ei todellakaan kuulu
Marellan vahvuuksiin!
Kuva © Anna H.
Sitten uutisia Marellasta: tammuli muuttaa Laakspohjan kartanolle! Olemme ylläpitäjän kanssa aivan täpinöissämme, sillä Marella pääsee pitkästä aikaa maneesiin, missä tamman liikutus on huomattavasti helpompaa (nimimerkillä kokemusta on!). Toivottavasti Marella viihtyy uudessa kodissa, minkä kuitenkin uskoisin toteutuvan - onhan Laakspohja kuitenkin se Markun "alkuperäinen koti", josta kävimme tammuskan neljä vuotta sitten noutamassa Tuomarinkylään.


Voihan väistö!
Kuva © Anna H.
Jos pitäisi asettaa tavoitteita ensi kesäksi, niin sanoisin ehdottomasti tahtovani oppia tekemään Gracen kanssa puhtaita laukanvaihtoja! Tamma kyllä vaihtaa puhtaasti, mutta se edellyttää voimakasta asetusta tulevan laukan suuntaan, mikä ei tietenkään ole toivottavaa. Yleensä Gracen virhe vaihdoissa on vaihtaa takaa edellä, minkä ei pitäisi olla iso ongelma, vaan siltäpä tuo alkaa pikkuhiljaa vähän vaikuttaa. Hiljaa hyvä tulee, joten ei kuitenkaan lyödä hanskoja tiskiin (vielä)!

Toinen tavoite voisi olla hyppykertojen lisääminen, sillä nykyään tuo pomppiminen tuppaa unohtumaan väkisinkin, vaikka Grace siitä kaiken todistusaineiston mukaan näyttäisi tykkäävän ainakin vaihtelun nimissä. Myös avo- ja sulkutaivutuksia pitäisi treenata, pohkeenväistöjä.. Eiköhän kaikki ole treenauksen tarpeessa ihan perusratsastusta myöten, mutta nuo yllämainitut nyt ovat ainakin päällimmäisenä mielessä. Katsotaan, mitä kesä tuo tullessaan!

Tässä vielä joku vanha valmennusvideo, joka jäi ilmeisesti lojumaan koneelle..

2 kommenttia:

  1. Ida, estekisoihin siitä! Moneltako hyppäät viikonloppuna? =)

    VastaaPoista
  2. Hyppään la klo 19:00 ja su klo 9:00 aamulla :)..

    VastaaPoista