9.6.2013

Kisoista / muita kuulumisia!

Elikkäs käväisimme Gracen kanssa kisoissa Lohjalla, Laaksolla ja Gumbölessä, joista kaksi ensimmäisenä mainittua oli alue- ja viimeisenä mainittu seurakilpailu.
Alueluokista ei tarttunut mukaan mitään ihmeellisiä prosentteja (vaikka tavoitteet olivatkin korkealla ;)! ); Lohjalta 59,400% ja Laaksolta 57,672%. Huvittavintahan näissä tuloksissa oli se, että Grace oli huomattavasti parempi ratsastaa jo ihan verryttelystä alkaen Laaksolla, josta saimme loppujen lopuksi huonommat prosentit kuin Lohjan kisoista, joissa hevonen tuntui olleen kuin sidottu hiekkaan!

Lohjalla Grace tosiaankin tuntui (ehkäpä ensimmäisen lämpimän päivän vuoksi) todella tahmealta läpi koko häppeningin, mutta tuo "melkein 60%" oikeutti kahdeksannelle sijalle seitsemäntoista muun ratsukon joukossa. Olimme pitkään sijoittumassa viidensiksi, mutta viimeisen verryttelyryhmän mukana tulivat myöskin viimeiset voittajat, mikäli näin voi sanoa.
  Eräs upea kouluruuna talliltamme liihotteli kuitenkin kolmannelle sijalle noissa turnajaisissa, hyvä Milla ja Roope!

Laaksolla Grace liikkui heti selkäännousun jälkeen hyvin eteenpäin, mikä oli erittäin positiivinen yllätys vain muutaman päivän takaiselle Lohjailuille. Kaiken kaikkiaan koko verryttely sujui erinomaisesti ja myös rata suoritettiin hyvillä mielin - kunnes ratsastin itse väärän tien!
Noh, onhan sitä ennenkin tullut mokailtua aitojen sisällä, joten haitanneeko tuo :).. Todella typerä virhe kuitenkin, pitää jatkossa harjotella radat paljon paremmin!

Molemmista radoista on ainakin jonkin verran videota, mutten ole ihan varma, saanko siirrettyä niitä äitini puhelimesta (mallia mahdoton) koneelleni, joten toistaiseksi tyydyn vain lisäämään pari kuvaa tähän/seuraavaan postaukseen.


Näitä kuvia lisää seuraavassa postauksessa! Tämä otos on Lohjan kisoista.


Lupailin aiemmin videota Sirpa Degerth-Kaldin pitämästä valmennuksesta, joten tässäpä vielä lupaukseeni täyttymys!

Jotenkin tuolta tunnilta jäi tosi epämääräinen fiilis, mikä varmaankin johtui osallistujien korkeasta lukumäärästä (4), kun yleensä ratsastan valmennuksissa yksin tai max. yhden ratsukon kanssa samanaikaisesti. Tuli sellainen hassu back-to-the-riding-school -fiilis :D!
   Grace oli koko tunnin todella vastahakoinen ja yhteistyöstä ei tullut kyllä yhtään mitään. Sulkutaivutukset menivät ihan metsiin ja hänen ylhäisyytensä reagoi myös raippaan todella voimakkaasti heittämällä takalistoaan kohti kattoa.

Jos joku joskus yrittäisi saada hirveä tekemään sulkutaivutusta, se tuntuisi kutakuinkin siltä, mitä Grace oli ratsastaa tuolla tunnilla!Olen kuluneiden viikkojen aikana käynyt myös Karin ja Nipsun tunneilla, mutta näistä valmennuksista en ikäväkseni ole vielä saanut siirrettyä videoita tietokoneelleni (teknisiä ongelmia, köh köh!).

Tulevana maanantaina (10.6.) suoriudun (toivottavasti) Gracen kanssa Kimmo Sulkalan kouluvalmennuksesta omalla tallillamme. Odotuksia tai ennakkoluuloja ei kyseisestä valmentajasta ole, joten täysin varauksetta ja enemmän tai vähemmän suurella rohkeudella syöksymme kohti tuntematonta :)..
  Maanantaina aloitan myöskin säännöllisen epäsäännölliset kesätyöt tallissamme tehden ainakin nykyisillä suunnitelmilla ainoastaan iltatallia klo 17-21:30. Mikäli hyvä tuuri käy, saatan roikkua talikonvarressa viikonloppuinakin, mutta ainakin aluksi lähden liikkeelle näillä kaavailuilla!
  Grace pääsee huomenissa kisailemaan Tuusulan suuntaan Rake-talleille seuratason Helppo A:2 -kisoihin, koska meille sopivia aluekisoja (= helppo A -tasoisia, joista emme ole rajautuneet ulos..) tuntuu olevan kovin harvaksellaan.
  Kisasuunnitelmista nopeasti jotain mainitakseni tiedossa pitäisi olla koko kesän ajan Helppoa A:ta ja loppukesästä / tilaisuuden tullen startata joku helppo Vaativa B, esim VaB:0. Täydellisin tilaisuus uuden vaikeustason kokeilemiseen olisi harjoitus- tai seurakisoissa, jos sellaisia vain sattuu tulemaan vastaan!

Tässä kuitenkin kuvia Karin valmennuksesta, jonka aikana pääsin muuten maistelemaan tanteretta (taas). Yritän kirjoittaa huomisista kisoista mahd. pian, ettei jää tällä tavoin enää roikkumaan!


Bimbon katse silmissä :D
Kai joku muukin on joskus kokenut tän? Onhan? 
Tyylillä poistuminen :D 
Älä tapa..
Okei, saat elää tän kerran!

Sillä on "se ilme".. Se tietää etten oo enää kyydissä!
Käännä vaan puukkoa haavassa!

No päästiin me joistain ylikin :)

Hoppsan!

2 kommenttia:

  1. Auts mitä kuvia! Paha Graakki =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja mun äiti vaan nauroi näille :D.. Ei mitään sympatiaa!

      Poista