31.3.2013

Kauden avajaiset ja muuta mukavaa

Noniin, elikkäs sain vihdoinkin aikaan tehdä jotakin sille väliaikaiselle ulkoasunkuvatukselle, joka toimitti omaa virkaansa vähän odoteltua kauemmin.. Mutta ei mietitä sitä sen enempää, vaan siirrytään suoraan asiaan!

Hiihtoloma tuli, oli ja meni ja sen aikana sain maistella niin maneesin hiekkaa, kuin jäistä maastonpohjaa liikutellessani Vilgasta ja Rebeliä (sekä tietenkin Gracea!).Tämä ruunakaksikko tuotti niin onnistumisen, kuin turhautumisen tunteita vuoronperään, mutta pääasia nyt taisi kuitenkin olla se viikon aikana kerätty uusi kokemus :).Tässä Rebelin omistajan pakollinen kanavamainostus > Sann33 (terkkuja Sandille!)

Tuossapa vielä videota näistä kahdesta. Jotenkin tuo Vilgas on mulle ihan kuin joku déjà-vu siitä pienestä Asterix-ponista, jota ratsastelin silloin tällöin tämän asustellessa vielä Tuomarinkylässä!Hiihtoloman jälkeen olemme Gracen kanssa treenanneet sekä esteitä, että koulua. Kävimme jopa seuraestekisoissa kieltämässä kolmosesteelle 60-70cm korkeassa luokassa, mutta ainakin mielenvirkistyksenä tämä hyppely tuntuu toimivan mainiosti :)! Myös Kari Nevalan estevalmennuksia on tullut kierreltyä ihan hyvällä menestyksellä, mutta emmeköhän me ole jääneet kouluaitojen sisäpuolelle pysyvästi - tai niin ainakin luulen!

Tässä video kisoista, jotka siis menivät mielestäni muuten ihan ok, jos tuota kolmosesteen ajatuskatkoa ja viimeisen esteen ihmehyppyä ei oteta lukuun.Nipsun valkut ovat myös menneet hyvin ja olemme oppineet Gracen kanssa toisistamme entistäkin enemmän. Myös Kikko on pysynyt tiiviisti kotivalmentajana (ja hyvä niin!), mikä on ollut erityisesti kiukussaan pukittelevan Gracen mieleen! Mutta kai tuossa elikossa vielä toivoa on, vaikka välillä uskonpuute valtaakin mielen aika tehokkaasti (erityisesti kiima-aikaan!).

Kävimme Graakkuksen kanssa myös kotimaneesissa järjestetyissä seurakilpailuissa, joista puhuinkin aiemmin. Ratana toimi Helppo A:10 ja prosentteja tästä taidonnäytteestä kertyi kokonaiset 63,20%! Papereissa komeili myöskin tähän mennessä paras numeroni (8,5), jonka päätuomari antoi radan alkuun nähdystä suorasta. Oli muuten hassua, ettei tuossa radassa ollut lainkaan alkutervehdystä!

Muuten papereissa oli aika tasaisesti kutosta, keskikäynneistä ja täyskaarroista oli tullut seiskaakin. Toisesta takaosakäännöksestä sain molemmilta tuomareilta neloset, sillä G otti vähän kipinää kannuksesta ja otti taktisen sivuaskeleen takajalallaan.. Pitäisi varmaan harjoitella noita kääntyilyjä enemmän!

Erityisesti tämä rata kuitenkin muistutti, että myös sitä käyntiä pitäisi jaksaa/muistaa työstää enemmän, sillä siirtymiset käynnin sisällä olivat erittäin huomaamattomat. Tahtoisin tehdä selvän eron esim. keski- ja lisätyn käynnin välille, joten sitä sitten hiomaan.

Tämä suoritus nosti meidät kuitenkin jopa kolmannelle sijalle, mihin olin erittäin tyytyväinen. Olivathan nämä kuitenkin ensimmäiset kisamme kangilla!

Tässä vielä pätkiä valmennuksista.


Tänään Grace toipuu viimeistä päivää rokotuksestaan, eli kevyehköä menoa tiedossa. Ehkäpä sitä käyntiä voisi treenailla jo tänään! Eilen ratsastin myös pitkästä aikaa Zaninilla (toimin ns. vararatsastajan tuuraajana), joka oli omalla herkällä persoonallaan ihan virkistävää vaihtelua Graceen, vaikka se ei yhtään mun tyylinen hevonen olekaan :).. Mukava polle joka tapauksessa!

Zanini lähettää (viime) kesätuulahdusten tuoksuisia terveisiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti