18.3.2012

Heissan!

Grace oli tänäänkin muuten normaali, mutta pärski aika paljon ratsastuksen aikana. En kuitenkaan kokenut sitä mitenkään esteenä liikutuksen kannalta, joten annoin vaan palaa ja tein tänään jo lähes normaalin treenin. Noudatan silti vieläkin varovaisuutta ja siirrän aina käyntiin, jos tammuli rupeaa hengästymään liiaksi, jottei ikäviä takaiskuja pääse syntymään.
Pelokas ilme :o!

Mitä tuleviin kisoihin tulee, rata ainakin on tuttu ja hevonenkin jossain määrin, joten mitään erityisen yllättävää ei pitäisi olla odotettavissa. Suunnitelmissa olisi ostaa näihin kisoihin jo se oma kisatakki (edellisissä olen lainaillut tutulta..) ja mahdollisesti uudet kisahousut (tällä hetkellä käytössä äidin vanhat raimondot). Nämä ovat tosin ainakin toistaiseksi vapaaehtoisia hankkeita, sillä seuratasolla en oikeastaan tarvitsisi pahemmin kumpiakaan.

Sumua
Mitä sitten hevosen treenaukseen tulee, pitäisi ainakin laukkaa mielestäni hioa ennen aitojen sisään siirtymistä. G on vaiheittain aika laiska takaa laukassa (kyllä, vaikka liikkuisimme kovaakin vauhtia eteenpäin, eivät takajalat siltikään tahdo tulla mukaan), mutta syytä en ole tähän vielä keksinyt. Raipasta tamma pukittaa ja kun takajalkoja yrittää ratsastaa muuten alle laukka vain laiskistuu entisestään ja lopulta olemme tilanteessa, jossa hevonen nojaa täysillä ohjiin ja itse yritän epätoivoisesti muistutella Gracea niiden takajalkojen olemassaolosta, jolloin lopputulos on etupainoinen, maneesia ympäri viilettävä hevonen ja kettuuntunut ratsastaja.

Yritän hankkiutua jonkun valmennettavaksi, jotta tilannetta saataisiin korjattua mahdollisimman pian. Käynti on myöskin oma projektinsa, mutta sitä uskoisin pystyväni korjaamaan itse ainakin jonkin verran. Ravissa Grace onneksi loistaa, joten yritän ottaa sitten aitojen sisällä pisteet ravikohdista :)!

Mitään erityisen jännittävää tänään ei oikeastaan sitten tapahtunutkaan, treenattavaksi jäi siis ainakin laukka ja pysähdykset, joissa G lähtee helposti peruuttamaan, vaikka ohjat vain kevyellä tuntumalla (hiippailee). Liikkeelle poni taas kuvittelee saavansa lähteä, kun annan täyden ohjasvapauden, joten korjailtavaa siis löytyy.

Aika surullinen näky :D.. Voikun noi sulais jo pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti