25.4.2013

Yllätysponi!

Iltataivasta II-tallin pihasta

Kuten edellisessä postauksessa jo lupailinkin, oli tänään yllätysnumerona vuorossa itse härra Vilgas Eestist! Teimme Vilgaksen omistajan kanssa vaihdon päittäin, eli hän sai kavuta Grakenin selkään kokeilemaan, mitä se merihirviö oikein osaakaan! Itse tykitin menemään pikkukaverilla ja pakko myöntää, että oli mulla ihan hauskaa, vaikka poni koettikin kovasti kysellä, että onko tänään ihan pakko tehdä töitä.
   Pääsimme Vilgaksen kanssa jonkinsorttiseen yhteisymmärrykseen eri asioista, mutta erityisesti hankaluuksia tuotti tänään vasen kierros, lisäykset ja paikallaan pysyminen. Väistöjä en edes koettanut lähteä vääntämään, sillä isolla kentällä koordinoiminen tuntui muutenkin jo niin vaikealta! Käynnissä taivuttelin Vilgasta lyhyissä avo- ja sulkutaivutuspätkissä, mutta ravissa ja laukassa keskityin lähinnä tahdin löytämiseen ja tasaiseen kuolaintukeen, sekä sen vasemman puolen herättelemiseen..

Mutta hiljaa hyvä tulee ja tänään Vilgas teki jo hienosti keski- ja harjoituslaukat erikseen, mitä poni ei ainakaan viimeksi selässä ollessani hallinnut! Jostain syystä herra oli kuitenkin perin levoton, kun olisi ollut määrä seistä paikoillaan; lieneekö sitten tuullut väärästä suunnasta vai jouhet olleet ristissä, vai vaikuttivatko laiskuuttani saappaisiini jättämät rissat asiaan, tiedä häntä! Ainakaan Vilgas ei liikkeessä reagoinut kannukseen juuri mitenkään, joten ehkä pieni kevätmieli sai tämänkin aikaan.. Onneksi vuodenaikaa voi aina syyttää vapaasti!

Koska Elisa pyöräili urheasti vastatuulen saattelemana kanssani tallille, sain käsiini myös ihan mukavasti videomateriaalia tästä päivästä. Gracen kanssa en tosiaankaan tänään tehnyt kuin alkuverkat, joten hänen ylhäisyydestään ei valitettavasti ole sen enempää videota, mutta eiköhän tämä herasilmäinen ruunanretale juoksentele nauhalla Grakeninkin puolesta ;).
   Jos siitä lyhyehköstä Gracen ratsastuksestani pitäisi jotakin sanoa, niin olin äärimmäisen positiivisesti yllättynyt! Laitoin tammulille luukkuun normaalin rauta-asetelman sijaan nivelet, joten osasin jo tallissa odottaa jotain kamalaa - sitä koskaan saamatta! G oli selkään ihan super kevyt, mutta kentän vielä hieman kovan pohjan takia pikkukaveri oli melko varovainen ja sen takia aika pidättyneen oloinen (= liikkui sipsutellen). Kun lihakset alkoivat pikkuhiljaa lämmetä, myös hitaasti syttyvä hevoseni koki jonkinmuotoisen asennemuutoksen ja olisi varmaan ollut ihan super hyvä, mikäli leikkiä ei olisi tarvinnut jättää lyhyeen; jossain vaiheessahan se ratsu oli vaihdettavakin!

Tämä "mukava" tunne Gracesta jäi kuitenkin päällimmäisenä mieleen, joten huomisen kevyemmän päivän jälkeen toivon, että sama meininki jatkuisi! Sain itselleni myös paikan ensi viikon maanantain Karin valmennuksesta, joten pomppuja tiedossa, taas!
   Tiistaina aion nauttia vapputunnelmista kotona kemiankirjan parissa, sillä Kikon tunti on siltä päivältä peruttu. Omista kouluhommista on muutenkin kamala stressi juuri tällä hetkellä, kun työn alla on kaksi isoa projektia ja edessäpäin näkyy pelkkiä kokeita.. Auttakaa!


2 kommenttia:

  1. Kylläpäs sitä ollaan niin sävy sävyyn molemmat pollet! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh joo, Vilgas näytti ihan kurpitsalta :D!

      Poista